Jag har väntat på den här stunden väldigt länge – att Amazon ska lanseras i Sverige. Och nu har det äntligen hänt! Jag är så spänd på att se hur det kommer att gå! Men vad säger kritikerna egentligen om det här? Kommer detta verkligen vara döden för svensk e-handel?

Ända sedan jag bodde i England har jag väntat på att den här dagen skulle komma, och när det började pratas om att Amazon skulle komma till Sverige i somras blev jag så glad! 

En av mina stora favoriter 

Jag älskade att shoppa på Amazon när jag bodde i England. Den största anledningen till det är såklart att utbudet är enormt. Och jag menar verkligen ENORMT! Det som inte går att hitta på Amazon går inte att hitta någonstans! 

Näst anledning till att det är så smidigt att handla från dem är att det går fort att få din beställning levererad. Självklart ännu lite snabbare som AmazonPrimemedlem men även utan det medlemskapet går det på ett par dagar. Jag gillar när det går snabbt och jag inte behöver vänta på mitt paket i evigheter. 

Det är ju verkligen två stor fördelar direkt där! Och vad mer kan man egentligen behöver från ett onlinebutik?

Amazon finns äntligen tillgängligt i Sverige! Ett enormt utbud och snabb leverans av paketen gör det till en perfekt e-handel. Lanseringen sker stratgeiskt nu när julhandeln börjar närma sig men kritiker och kunder är lite skeptiska. Enligt många var lanseringen en flopp eftersom hela sidan har mycket stavfel och andra saker som inte ser helt perfekta ut.  Det är bra med konkurrans så priserna blir bättre för kunderna och utbudet blir större.

Jag kan också rekommendera Honest Kiss som är lite mer specialiserad på mode och skönhet än vad Amazon är! 

Amazon lanseras vid den perfekta tidpunkten inför julhandeln

Att Amazon valt att lansera just nu tror jag verkligen är strategiskt. I slutet på Oktober nu när jultiden är på ingång med stormsteg. Och med tanke på hur världen ser ut just nu så är ju onlineshopping onekligen det som många vänder sig till. 

Jag tror inte att Amazon kommer att slå ut de andra svenska nätbutikerna som finns men självklart kommer de att få lite konkurrens. Men i längden tror jag ändå att det bara är en fördel, speciellt för oss som handlar – ett större utbud och pressade priser. 

Vad säger experterna och kunderna än så länge?

Att lansera i ett nytt land kommer såklart inte utan problem och det har både kunder och experter uppmärksammat. 

Amazon har ju som sagt ett enormt utbud och det som blir lite lidande är produktbeskrivningarna på svenska. Här finns massor av grammatiska och ibland även roliga fel.. Det beror på att de har valt att använda sig av översättningsprogram som såklart inte är 100% korrekta. 

Så det är mycket möjligt att du får dig ett gott skratt på din shoppingtur hos Amazon nu i början. Jag tycker inte du ska vara för snabb på att döma då deras prioritering är att fixa det här så fort som möjligt. 

Många experter anser att hela lanseringen var en flopp och att det inte finns en chans att de kommer att konkurrera ut andra e-handelsföretag i Sverige eftersom de är dåligt förberedda.
Hur det än blir med det så tycker jag att det är toppen att du och jag nu chansen att handla från Amazon. Ju större utbud desto bättre enligt mig.