Det här året har ju sett lite annorlunda ut och många har tagit till andra metoder för sina skönhetsritualer. Jag är en av dem! Tidigare har jag alltid fixat mina naglar på salong. Det är ett av mina bästa sätt att slappna av. Dock har jag upptäckt att det går alldeles utmärkt att göra det hemma. Läs vidare och inspireras till att fixa naglarna hemma

Fixa naglarna hemma är enklare än du tror. Det här året har varit lite annorlunda och jag harf provat att fixa naglarna hemma. Det är enkelt och du sparar tid och pengar.

Spara tid och pengar på att fixa naglarna hemma 

Först och främst så är det väldigt enkelt att fixa naglarna hemma. Jag har investerat i en uv lampa så att jag kan göra gelnaglar. De håller mycket bättre än vanligt nagellack och det innebär att du inte behöver fundera på att göra dem så ofta! Genom detta sparar du tid genom att inte behöva gå till en salong som säkert tar minst ett par timmar av din dag. Hemma gör jag dem på under en timme! Himla bra när man har ett fullspäckat schema! 

För det andra så sparar man massor av pengar! Jag investerade i en uv-lampa som såklart kostade lite men det är ju en engångsinvestering. Efter det så behöver jag ju bara fylla på med lack i olika färger. Jag har precis upptäckt Le Mini Macaron som har perfekta tillbehör för att fixa naglarna hemma. Små behändiga lampor och massor av fina färger! Perfekt för att ta med på resa också!

Fixa naglarna hemma med gellack

Det kan låta som om det är väldigt svårt men det är inga problem! Klarar jag av det så gör vem som helst det. Men såklart kan det behövas lite övning. Som med allt annat så blir man ju bättre och bättre ju mer man övar. 

Instruktionerna varierar ju självklart lite mellan olika märken på nagellacken men det finns riktlinjer som gäller för alla. Normalt vis behöver du måla 2 till 3 lager med det färgade lacket och använda uv-lampan för att färgen ska torka ordentligt mellan varje lager. Sen avslutar du med lager med antingen ett matt eller skinande topplack. Superlätt att fixa naglarna hemma!  

Det viktigaste att tänka på är att måla riktigt tunna lager varje gång. Då sitter färgen helt klart bäst och du kommer att kunna njuta mycket längre av dina naglar. Har du ett nagellack som är lite skirare kan det behövas lite fler än 2 till 3 lager men det är bara att göra som du tycker passar bäst. Det finns ju inget rätt eller fel! 

Satsa på klassiska färger 

Är du nu och inte tidigare har testat gellack hemma så skulle jag rekommendera att satsa på de klassiska färgerna i början. Rött, beige och ljusrosa är en bra bas då har du något som fungerar till varje tillfälle. Då har du en bra bas och kan fylla på med andra roliga färger varteftersom. 

Ta bort gellack 

Att ta bort lacket är också något många tror är väldigt svårt men det är det absolut inte.

Jag själv använder “Remover Pads” från Le mini Macaron. Det enda du göra är att fila lite på naglarna och sedan sätta en pad på varje nagel och låta dem verka i 15 min. Därefter är det superlätt att skrapa av det. 

Jag rekommenderar verkligen starkt att skaffa en uv-lampa och prova att fixa naglarna hemma. Du kommer inte att ångra dig! 

Kolla in min artikel om trender för sommaren 2020 att matcha med dina naglar!