Även fast jag själv inte har råd att köpa dyrare smycken från lyxiga märken (än så länge) så gillar jag att bli inspirerad. Deras vackra kollektioner väcker verkligen en önskan om att en dag kunna unna mig riktigt lyxiga smycken. Många andra smyckesföretag tar också sin inspiration från de lyxigare märkena så det går att hitta ett liknande smycke för en billigare peng! 

Lyxiga smycken att satsa på  

Det är svårt att prata om underbara smycken utan att nämna Harry Winston. Jag skulle utan tvekan säga att det är ett av världens mest exklusiva smyckesföretag. Ofta har grundaren Harry Winston blivit kallad “Kungen av diamanter” och det är inte så underligt när man ser de lyxiga smyckena. 

Är du sugen på att införskaffa ett Harry Winston smycke får du vara beredd på att lägga ut ett antal månadslöner. Vill du få inspirtation av de underbara kreationerna så ta en titt på deras lyxiga smycken här: https://www.harrywinston.com/en. 

Näst på tur har du Cartier, det lyxiga franska märket som grundades 1914. Cartier designar och tillverkar smycken och klockor men även parfymer. Det som de är kanske mest kända för är The Panthère som har varit med dem från början. Många av deras smycken tar inspiration från pantern och de har skapat all typer av lyxiga smycken och klockor basert på den genom åren.     

Van Cleef & Arpel grundades 1906 och har sedan dess försett världen med lyxiga smycken med unik design. En av deras mest populära kollektioner är Alhambrakollektion som togs fram under 1960 talet. Om det är ett lyxigt smycke som står högt på min önskelista så är det just ett Alhambra halsband!  

att äga ett lyxigt smycke är en dräm för många men svårt att uppnå då de kan kosta mycket pengar. De finns flera märken som erbjuder riktigt lyxiga smycken som Harry Winston, Cartier och Tiffany&Co.

Ett lite mer prisvänligt alternativ 

Om de märken som jag nämnt tidigare inte är ett alternativ så har jag ett tips på lite mer prisvänliga lyxiga smycken! Samtidigt som det är roligt att kika på lyx så är det ju lika roligt att titta på saker man faktiskt har råd att köpa.  

Tiffany & Co är en amerikansk silversmed som har blivit känd världen över för deras lyxiga smycken. Jag är säker på att de flesta har sett deras lilla blåa ask. Även fast de har smycken som kostar skjortan så finns det andra som är lite mer vänliga mot plånboken. Jag själv äger ett av deras signaturarmband med det klassiska hänglåset. En av mina favoriter i min smyckeskollektion! 

Är smink emellertid mer din melodi än lyxiga smycken rekommenderar jag att du kikar in på min artikel om Idun. Ett svenskt varumärke som tar han dom planeten samtidigt som de skapar produkter som är skonsamma mot huden!  

För att summera är att få äga ett lyxiga smycken från ett av de kända husen ju verkligen en dröm. Jag hoppas att jag en dag har möjligheten att göra den sann. Men fram tills dess så hämtar jag inspiration och hoppas att du också fått lite inspiration här. 

Vill du också äga ett dyrare smycke? Jag är så nyfiken! Berätta gärna i kommentarerna vilket smycke du drömmer om!