Energigivande frukost på balkongen är den bästa starten på dagen! Att få njuta av en underbart frukost samtidigt som jag läser nyheter från smyckesvärlden eller reseinspiration är bland det bästa jag vet! Det ger mig verkligen energi för resten av dagen och jag känner att jag kan klara av vad som helst! Här nedan får ni lite tips på vad jag brukar äta.

Det viktigaste målet på dagen

Alla hart vi väl hört att frukost är den viktigaste måltiden på dagen? Min pappa har alltid använt sig av det uttrycket och det är förmodligen därför jag faktiskt älskar energigivande frukost så mycket. När jag var lite bestod de oftast av havregrynsgröt eller flingor. Och absolut, havregrynsgröt i alla ära men det finns ju så otroligt mycket roligare sätt att få i sig energi på morgonen! 

Jag blir ganska chockad när jag hör att folk bara dricker en kopp kaffe eller te som frukost! Hur är det möjligt, jag förstår faktiskt inte hur man orkar med dagen utan att fylla på med energi på morgonen? Och tänk allt gott som man missar!  

Energigivande frukost när tiden är knapp

På vardagar brukar frukosten se lite annorlunda ut än på helgen. När jag har lite mindre tid så snor jag gärna ihop något lite enklare. Jag älskar att göra en god smoothie med färska bär och havremjölk som jag sötar med en bit banan och honung. Är jag lite extra hungrig brukar jag även slänga i lite havregryn för att gör den mer mättande. 


Ett annat tips på en enkel energigivande frukost till vardags är rostat bröd med mosad avokado. Så enkelt att göra och tar inte mer än ett par minuter. Men med det får du en smakrik frukost full med saker som är bra för kroppen. Mitt tips är att strö över lite chiliflingor för extra sting! Supergott! Jag äter det här säkert 3 gånger i veckan..

Äta frukost är mycklet viktigt. Att se till att den är full av energi är ännu viktigare. Här ger jag tips på både frukost till vardag och helg för en extra energi.

Helgen – när du verkligen kan lyxa till det lite extra

När jag däremot har all tid i världen så älskar jag att testa nya saker till min energigivande frukost. Det gör absolut inget att det tar en stund att förbereda den. Jag vet ju att jag sedan får njuta av den medans jag kikar på dagens nyheter. Det är också ett perfekt tillfälle att kika efter nya resmål, s här om min favoritdel av Spanien!

En av mina absoluta favoriter är amerikanska pannkakor. Det är något jag alltid återkommer till om jag inte skulle känna inspiration att prova något nytt. Det jag älskar med dem är att de är fluffiga och du kan variera dem genom att till exempel lägga i blåbär eller choklad. Vill man göra dem lite mer hälsosamma och med en extra dos energi så kan man variera mjölsorterna.  

Jag älskar också att baka egna scones som energigivande frukost när tiden finns och använder mig av det här receptet: https://www.ica.se/recept/scones-690203/! Tack vare det luktar hela lägenheten underbart och det är ju så gott med nybakat till frukost och det smakar nästa ännu bättre om det är hembakat. 

Vilken energigivande frukost du än väljer så blir den ALLTID bättre med en stor kopp gott kaffe som tillbehör! 
Vad äter du helst till frukost? Gillar du att ta tid på dig på morgonen och förbereda något gott eller fyller du snabbt på med energi på väg till jobbet?