Ögonbryn har fått stå väldigt mycket i fokus ett bra tag. Bara under de senaste åren har vi sett allt ifrån “fox eye” till väldigt fjädriga ögonbryn. Många anser att det är det bästa sättet att få utlopp för sin kreativitet med smink. Läs mer om den senaste trenden här.

Ögonbrynsindustrin har sett en boost med mångmiljoner sedan ögonbrynen hamnade i fokus. Det finns produkter i massor och även behandlingar och ingrepp som är permanenta och semipermanenta är väldigt populära.

Vad är den absolut senaste trenden för ögonbrynen?

Jag skulle nog faktiskt säga att vi lever i en värld som är besatt av ögonbryn just nu. Och det är helt ärligt inte så lätt att hänga med på den allra senaste trenden. Men det som har varit och är allra störst under 2020 är laminerade ögonbryn

Ögonbrynslaminering är en semi-permanent behandling som ger ungefär samma resultat som microblading men utan nålar! Jag är riktigt sugen på att testa det faktiskt. 

Fixar du hellere dina ögonbryn hemma så kika in på Honest Kiss som har allt du behöver inom skönhet och smink!

Ögonbryn - den senaste trenden. Laminerade ögonbryn är den senaste trenden som ger dem en fluffig och skinande look. Kan återkspas hemma med hjälp av två och en mascaraborste eller göras på salong med ett resultat som håller i sex till åtta veckor.

Skapa looken hemma 

Just den yngre generation har varit snabba med att haka på den här trenden. Men de har hittat ett billigare alternativ än att gå till en salong och göra brynen. Genom att använda en bit tvål och en mascaraborste som du fuktar kan du få den snygga och skinande looken ändå.

Det finns dock en liten negativ sida med den här metoden. Vissa tvålar ger en vit hinna eller ramlar av när den torkar. Inte så snyggt att ha mjäll i ögonbrynen kanske.. 

Ögonbryn på salong

Väljer du att göra dina ögonbryn på salong så kommer du utan tvekan att bli nöjd. Det bästa är ju ändå att det endas är semi-permanent så skulle du inte gilla det så är det ju inte som varar för evigt! 

När du laminerar ögonbrynen på salong används inga knepiga kemikalier. Det är endast dina egna bryn som skulpteras till den önskade formen. Nästan lite som en permanent för dina ögonbryn

Det här är ett perfekt alternativ för dig som gillar att ha snygga bryn med perfekt symmetri som är fluffiga och ser naturliga ut. De håller i sex till åtta veckor och är verkligen värt ett försök om du inte känner dig redo för något mer permanent som microblading. 

Egentligen kanske det till och med är det bästa alternativet eftersom trenderna ändras så himla fort. Om 2 månader kanske det är tunna streck som är populärt! Jag har lite svårt att tänka mig att det ändras så drastiskt men det kan jag ju faktiskt aldrig vara säker på. 

Jag är nog också lite mer för att testa sig fram, det blir ju ganska jobbigt om du fixar ögonbrynen med en permanent teknik och sedan känner dig väldigt missnöjd. Vilke mardröm det skulle vara!

Välj de ögonbryn som passar dig bäst

Experterna och de som jobbar med just smink och ögonbryn är alla överens om en sak. Det spelar egentligen inge roll vilken teknik du väljer eller hur du gillar att styla dem. Det viktigaste är att de är symmetriska och har ett polerat utseende. Det passar alla ansiktsformer och det kan inte bli fel med det.