Omega 6:3 balansen i kroppen är något jag inte har funderat så mycket över fram tills nu. Men nu har jag faktiskt grävt lite djupare efter att diskuterat detta med en nära vän. Vilken värld och vad spännande det är! Som vanlig när jag upptäcker något nytt vill jag ju dela med mig så läs vidare om du också vill lära dig mer! 

Vad är omega 6:3 balans? 

Studier har visat att de flesta människor idag har en obalans mellan fetterna omega 3 och omega 6 som påverkar hela kroppen. En hälsosam balans är sagt vara 3:1. I Europa ligger medelbalansen idag på 15:1 och i USA 25:1. Fetterna får vi i oss genom kosten och anledningen till att nivån ser ut som den gör är pga att kosten har ändrats under de senaste åren.  

Omega 6:3 balansen, varför är den så viktig för hälsan? 

Det finns så många anledningar till att varför Omega 6:3 balansen är viktig. Den påverkar både kroppen och knoppen! 

Till att börja med så hjälper det till att bibehålla en normal hjärnfunktion. Även hjärtat får en boost av en bra nivå på dessa två fleromättade fetter. Generellt hjälper det också immunförsvaret och du kommer att märka att kroppen känns bättre när nivån är stabil. 

Om du sover dåligt så kan det vara extra värt att fundera över omega 6:3 balansen i kroppen. Sömnen påverkas av kroppens mående och tvärtom. Du kan med hjälp av att ändra lite i din dagliga rutin sova bättre och på så sätt fungera bättre generellt! Ett tips kan vara att starta dagen med underbar frukost och här tipsar jag om energigivande frukost. 

Studier visar att många människor har en obalans av omega 6:3 i kroppen. Man kan förbättra balansen genom supplement och genom att ändra sin dagliga rutin lite. Det är inte tillräckligt att bara äta mycket fisk och mycket olja.

Oljor för att förbättra balansen

Kroppen har den unika förmågan att omvandla protein och kolhydrater till fetter. Men när det gäller omega 3 och omega 6 så behöver vi få i oss dem genom mat då kroppen inte kan bilda dessa. 

Många tror att det räcker med att äta mycket fisk och oljor men det är inte tillräckligt i de flesta fall utan vi behöver få i oss fetterna genom att ta ett supplement. 

Jag har när jag gjort min undersökning i detta ämne hittat ett företag som erbjuder riktigt bra produkter – Zinzino. Ett svenskt företag som baserar sina produkter på riktig forskning om omge 6:3 balansen.

Zinzino erbjuder en “Balansolja” som är specifikt riktad till att just att balanser omega 6:3 balansen i kroppen. Genom dem har du också möjligheten att testa din nivå! 

Supplement tillsammans med en hälsosam och varierad kost samt motion kan göra under för omega 6:3 balansen. Det är ju inte så svårt må man tycka, men är man inte medveten om detta så kan man ju inte göra någon förbättring.  

Jag har själv precis börjat ta supplement för att reglera omega 6:3 balansen. Det här har verkligen öppnat upp mina ögon och jag är bara så chockad över att jag inte tidigare har funderat över detta. Har du inte redan kollat upp hur din balans ser ut så tycker jag absolut att du ska göra det! Jag menar vem vill inte ha en hälsosam kropp inifrån och ut?