Sommaren är ju förknippad med jordgubbar! Jag har hittat ett härligt recept som jag gärna vill dela med mig av. En vaniljcheesecake med jordgubbar! En smaskig sommartårta med svenska jordgubbar och vaniljkräm. Njut av den med familj och vänner!

En svensk klassiker till sommaren

Vill du veta hur man bakar världens godaste sommartårta? Genom att göra en god kaka. Goda färska jordgubbar med vaniljkräm. Det är det något av bästa jag vet. En jordgubbstårta hör sommaren till!

Vet du att jordgubbar är det bär som svenskarna älskar allra mest? Eftersom de är är goda och söta så passar de också perfekt till allt och du kan baka en god kaka. Men äta direkt med lite grädde eller använda i en blomstrande fruktsallad går också bra. Det som jag njuter mest av är nyplockade jordgubbar men frysta fungerar också bra i kakor!

Vaniljcheesecake med jordgubbar på sommaren

Midsommar är Sveriges stora sommarfest men även om vi har passerat den så är sommaren fortfarande i full gång och nätterna är långa och ljusa! Det är den perfekta tiden för att umgås med familj och vänner!

Den traditionen jag älskar mest med sommaren är att plocka jordgubbar med min familj! Det är en tradition som vi har haft sedan jag var liten. Här är en liten lista på ställen att göra det om du också vill plocka dina egna jordgubbar till din vaniljcheescake med jordgubbar.

Med alla dessa underbara bär blir jag alltid sugen på att baka något gott och dhär nedan kommer ett recept på en underbar vaniljcheesecake med jordgubbar som du bara måste prova!

Vaniljcheesecake med jordgubbar. En perfekt tårta för den svenska sommaren. Färska jordgubbar och vanlijkräm.

Recept på vaniljcheesecake med jordgubbar

Efter att ha berättat lite om den magiska natten av alla, så ska jag börja med det som är viktigt här! En riktigt drömmig vaniljcheesecake med jordgubbar som ni bara måste prova. Oroa er inte, den är jättelätt att baka och kommer att bli en hit. 

Ingredienser för 12 bitar: 

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 15 st kex (jag tycker det är godast med digestivekex) 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost (eller någon liknande) 
  • 250 g kesella (vanilj) 
  • 300 g jordgubbar

För dekoration:

  • Jordgubbar
  • Citronmeliss 

Instruktioner

  1. Du börjar med att krossa eller mixa digestivekexen och efter det så smälter du smöret och blandar ner smulorna. Pressa ut smeten i botten på en rund form med löstagbar kant i ca 24 cm i diameter. 
  2. Börja med at separera äggvitan från äggulan. Sedan vispar du äggvitan den blir som ett vitt skum. Blanda ihop äggulorna, sockret och vaniljpulvret. Efter det så tillsätter du philadelphia och kesella till en jämn smet.
  3. Sedan ska du vispa grädden med elvisp och när den formar mjuka toppar är det klart. Sedann blandar du ner den i smeten.
  4. Skär jordgubbarna i små fina bitar och rör i dem och varva sedan i äggvitan. 
  5. Nu är vi nästan klara! Fyll botten med smeten, tryck fast jordgubbarna längst kanten som ett fint dekorativ band och vänd ner resten av smeten i formen och innan den kan ätas behöver den minst 5 timmar i frysen! Senare, när den är klar, ta fram den ca 30 min innan de skall ätas. Då hinner den tina upp lite. Sist men inte minst dekorera din goda och fina tårta med färska jordgubbar och citronmeliss!  

Njut av denna magiska vaniljcheesecake med jordgubbar! Bästa desserten för Sveriges största sommarfest (eller vilken del av sommaren som helst). Testa den tillsammans med ekologiskt kaffe och du har en riktig hit! Prova du också!