Min favorit när det gäller smycken är utan tvekan Efva Attling – jag älskar alla hennes designs. De är klassiska och passar verkligen till varje tillfälle och jag kan bara inte få nog av dem! Varje år till min födelsedag investerar jag i ett nytt smycke som en present till mig själv. Min egna Efva Attling kollektion blir sakta men säkert större. För mig är det lika viktigt att visa kärlek till sig själv som till andra. Varje enskilt smycke blir en historia i sig och representerar ett nytt år i mitt liv.  

En tidig start på karriären 

För Efva Attling började smyckestillverkningen tidigt. Hon vara bara 11 när hon formgav sitt första armband som var inspirerat av svanens eleganta form.Hon fortsatte sedan som lärling hos Bengt Liljedahl som är en av Sveriges främsta guld och silversmeder när hon var bara 16 år. Sen blev det avstickare som modell och det dröjde 25 år innan hon var tillbaka där hon historien började. 

“Beauty with a thought”

Under sin uppväxt hade musik och ord stor påverkan på Efva Attling och det speglar av sig i hennes design idag. Smyckena har klassisk design med en edgy twist och därifrån kommer uttrycket “Beauty with a thought” som Efva Attling själv använder sig av för att beskriva sina smycken.  

En önskan om att få skapa smycken som uppmanar till samtal och som representerar humor, allvar och kärlek samt boostar den som bär det är vad som driver Efva Attling. Det lyser igenom i alla hennes designer. I min egen kollektion av smycken ser jag verkligen att kärlek är ett återkommande tema. 

Efva Attling har lyckats väldigt bra med sitt koncept eftersom hennes smycken har setts på fler kända personer som Sarah Jessica Parker och Angelina Jolie. För min egen del så har de vackra smyckena alltid skapat konversation hemma. Alla i familjen har alltid haft mycket positivt att säga om dem! Vill ni se lite tips på riktigt lyxiga smycken så klicka här!  

Beauty with a thought är hur Efva Attling beskriver sina smycken. Kärleken genomsysrar historien om hur allt startade från början.

Efva Attling och The Högdalen

Det mest fascinerande i Efva Attlings historia och kärlek till smycken är hur hon har valt att ta ett steg vidare. Genom att starta the Högdalen som är en kreativ hub. Här samarbetar hon med andra inom mode, konst och möbler i olika projekt. Men en stor del är även gästdesigners som är något helt nytt och väldigt spännande. Jag rekommenderar att ni besöker sidan och läser mer om Efva Attling här! 

Samarbetet mellan Efva Attling och Göran Kling tycker jag är lite extra fint. Pengarna för varje sålt maskrossmycke till organisationen Maskrosbarn är bara ett exempel på hur kärleken till smycken och sina medmänniskor kan göra skillnad. Verkligen så fint och ett bra budskap!  

Jag hoppas jag har inspirerat er till att kika in Efva Attlings kollektioner om ni inte redan har gjort det! Berätta gärna vad ni tycker om de vackra designerna som skapats med kärlek och har en vacker historia. Har ni några favoritmärken när det gäller smycken som ni alltid återkommer?