När jag hör orden dansk design tänker jag på ett objekt som är stilrent, klassiskt och med rena designlinjer. Det är också en bra beskrivning av vad jag gillar när det kommer till design. Både på möbler och inredning men även smycken! Ett märke som jag har älskat sedan tonåren är Pilgrim dansk design med en spännande historia och vackra smycken! 

Pilgrims dansk design historia och filosofi

Den spännande historien startade 1983 i Danmark då Annemette Markvad och Tomas Andersen grundade märket. De först smyckena såldes på festivaler. Båda älskar musik och värderingarna spontanitet, intimitet och äkthet var det som kännetecknade dem och fortfarande gör det. 

För de två grundarna var det viktigt att skapa smycken som får bäraren att känna sig vacker. Men även en arbetsplats dit varje anställd vill komma. Tillit, respekt och ansvar genomsyrar allt de gör. Ett framgångsrikt recept då Pilgrim dansk designs smycken säljs världen över!  

Pilgrim har både en spännande historia och smycken. Dansk design med allt från smycken i guld till solglasögon. Vackra smycken till dig själv eller till någon du gillar.

Smyckeskollektionen idag

Idag kan Pilgrim dansk design stoltsera med många produkter utöver smycken. Solglasögon och klockor ingår nu också i deras utbud men jag tycker ändå att det är de vackra smyckena som utmärker dem! Det är fortfarande ett familjeägt företag där allt tillverkas för hand och den detaljen gör att jag gärna köper mina smycken från dem! 

Pilgrim dansk design ett väldigt brett utbud av smycken och du hittar produkterna i guld, silver, roséguld och hematit. Den som älskar stenar och kristaller kommer inte att blir besviken. Men inte heller den som letar efter den klassiska tidlösa danska designen kommer att bli besviken. Det finns en bra balans mellan de olika stilarna. 

Ett som är säkert är att det inte är någon brist på vackra smycken som passar både till vardag och fest. Jag skulle till och säga att du inte ens behöver besöka någon annan butik. Du kan stilla alla dina behov eftersom Pilgrim har ett så brett sortiment!  

Om du känner att du saknar inspiration och behöver lite extra tips så tycker jag att du ska klicka in dig på Pilgrim dansk design här: https://se.pilgrim.net/blogs/inspiration. Du kommer få upp ögonen för nya trender inom smyckesvärlden. Men även tips på vackra presenter till familj och vänner. 

Mina favoriter hos Pilgrim dansk design just nu 

Om du har missat mitt inlägg om Efva Attling tycker jag du ska ta en titt på det här eftersom det går lite i samma tecken som mina favoriter just nu hos Pilgrim dansk design. Efva Attling har smycken som är perfekta att bära till vardags och en riktigt fin present till dig själv och någon som står dig nära! 

Kollektionen med de klassiska danska designerna är min andra favorit. Man kan aldrig ha för många klassiska smycken! Det bästa med dem är att de aldrig kommer att gå ut tiden och det är inte heller något man tröttnar på! 
Om du inte redan har upptäckt Pilgrim dansk design så tycker jag du ska besöka deras hemsida och jag hoppas att du hittar något du gillar!