Modehösten är i full gång och min absolut favorit bland alla trender är rutigt! Det är något jag alltid återkommer till och som alltid funkar, även de dagarna jag känner att inget passar bra. I år är det en av de absolut största trenderna och även om det aldrig riktigt går ur modet så är det ändå nu som det är dags att du också satsar på rutor.

Mixa och matcha olika typer av rutor på dina plagg den här hösten för att vara riktigt trendriktig. Vilken typ av ruta du föredrar har ingen betydelse alla passar lika bra. 

Passar till alla tillfällen

Jag älskar att rutigt passar helt perfekt till alla tillfällen. Vardags som fest, det spelar verkligen ingen roll. Det är så himla enkelt att piffa till det lite extra för en utekväll med snygga smycken. Eller matcha en rutig outfit med ett par loafers för en dag på kontoret

Rutigt i stort format

Stora rutor är underbart! Det gör sig bäst på plagg som står lite större plats som t ex en kappa eller en längre klänning. Vill du att din outfit riktigt ska stå ut är det stora rutor som du ska satsa på. Med detta rutiga mönster så låter du dina kläder tala för sig själva och de behöver ingen vidare förklaring eller introduktion. 

Vill du ändå piffa till dig lite när du har något rutigt på dig så ska du inte missa dessa tips på på snygga skor att matcha med! 

Rutigt mode

Små rutor

Små rutor passar istället perfekt på en topp, skjorta, kort kjol eller kort klänning. Men även på sjalar och handskar. De gör sig bäst på en lite mindre yta och får på så sätt större effekt. 

Tillsammans med små rutor kan du med fördel använda dig av större smycken som får ta stor plats och låter dem stå i fokus om du vill det. Rutigt i mindre format kan du också kombinera med större rutom som jag nämnde tidigare.

I det fallet finns absolut inget behov för att använda accessoarer. En outfit med två olika former av rutigt kommer redan att dra blickarna till sig. 

Plaggen som gör sig bäst i rutigt

Du kan i princip välja vilket plagg som helst i rutigt men jag rekommenderar att tänka på kappor och klänningar lite extra just den här säsongen. En snygg ullkappa i en beige eller grå ton kan verkligen inte bli fel. Det är dessutom lätt att kombinera de färgerna med andra plagg och andra färger.  

Var heller inte rädd för att mixa olika plagg med rutigt mönster, ju mer desto bättre! Jag gillar själv att inte att ta det på alltför stort allvar, det är meningen att du ska ha roligt med mode. 

Ge rutigt en chans, det är verkligen rätt säsong för att göra det nu. Det finns massor ute i butik och jag är helt övertygad om att du kommer hitta massor av godbitar. 
Här hittar du lite inspiration om du inte riktigt vet var du ska börja leta!