Även om det är skönt att glida i ett par låga sköna skor så är det en härlig känsla att sätta på sig ett par snygga klackskor och känna sig riktigt fab. Och som tur är finns det ju till och med sköna klackar! Slå klackarna i taket med dessa tips!

Olika typer av klackar

Det finns ett hav av olika klackar fransk, tax, kil, stilett, trekantig, kubansk, platt, block, chock, engelsk, pyramid.. Min absoluta favorit är ju kilklacken.

Femenint

Klackskor är en av de få accesoarer som inte är unisex, ännu iallafall. Dem har i historien symbolism kvinnlig status. Klackskor framhäver de kvinnliga formerna och gör oss aningen längre. Själv gillar jag att matcha klackar med för övrigt rätt “manliga” kläder som skjorta och kavaj, explosiv kombination. Elegant, powerful och kvinnligt.

Slå klackarna i taket med dessa tips. Matcha klackarna till alla olika klädkombinationer och tillfällen.

Här kan du läsa lite om olika trender: https://johannaandersen.se/spannande-trender-inom-mode-for-sommaren-2020

Kilklackar – slå klackarna i taket med dem

Jag bara älskar kilklackar, dem är snygga och sköna på samma gång och passar hiskeligt bra till sommaren. De kan kombineras med de mesta plaggen. Älskar ett par kilklackar i yute till ett par skinny jeans! Jag tycker särskilt om dem som har själva klacken i yute material.

Det bästa med kilklackar att de finns i all olika former och material. Från kork, yute, trä klack till en massa olika material i skon, läder, sammet, skinn. Dem kan även ha öppen eller stängd tå. Marilyn Monroe satte kilklacken i rampljuset på det mest glamorösa sätt. Det bästa är nog som sagt att de passar till allt, men också till de flesta tillfällen. Toppen att ha för att slå klackarna i taket!

Bär dem till festen till tight kjol, klänning eller med ett par skinny jeans och ett snyggt festlinne. Bär dem till jobbet med en kavaj till eller till strandpromenaden. De kan till och med bäras vid shopping då de är så otroligt stabila och sällan ger ont i fötterna.

Slå klackarna i taket med stillettklacken

Den långa och smala klacken. Den som är aningen svårare att gå snyggt i men som ofta en tilldragande effekt för det motsatta könet. Stilettklacken kan användas på skor, pumps och stövlar. Dem skapades redan på 1950 talet. Namnet härstammar ifrån ett vapen kallat stillet. Om denna typ av klack är lägre än 5 cm så kallas den taxklack. 

Själv skulle jag endast använda skor med denna typ av klack som en salongs sko. När man vet att man inte behöver gå många meter. Men det är snyggt när man sitter i baren! Här har vi ett par snygga klassiska svarta fruugo hoga-stilettklackar att slå klackarna i taket med!

Olika klackar för olika typer av fötter

För dem med platt-fot så ju faktiskt lite klack att rekommendera. Men har skorna ett högt valv så kan det vara svårare, dessa passar bäst till dem med högt fotvalv så att foten får vila. Men det finns tillbehör att köpa som en sula med en liten kudde som klistrar fast i skon, superskönt. Kilklackarna passar ju ofta all typer av fötter då dem har ett bättre stöd

Vårda dina fötter

Många klackar visar hälen då är det inte så jättesnyggt med torra hälar. Jag brukar använda vanligt vitt vaselin och smörja in hälarna med innan läggdags. Det gör underverk! Sen är du redo att slå klackarna i taket!