Som ni säkert redan vet om ni läst “om mig” sektionen är att jag älskar kaffe. Men jag älskar även att dricka te! Jag var i London i bärjan på året och som alltid var jag verkligen i tehimlen. Det kan ju omöjligen finnas en bättre stad att besöka för någon som älskar denna utsökta dryck? Jag har samlat ihop ett urval av ställen som som jag anser vara värt ett (eller flera) besök. Hoppas du följer med och låter dig inspireras! 

En kort historia om te och dess ursprung 

Enligt legenden så dateras upptäckten av te i Kina för ungefär 5000 år sedan av kejsaren Shen Nong. Te kom till Europa för flera hundra år sedan av Britterna och ansågs först vara en lyxvara. Idag kan du dricka te världen över, och inte minst i Storbritannien. 

De bästa ställena för att dricka te på klassisk Afternoon tea

Afternoon tea har blivit mer populärt under de senaste åren och består i grund och botten av te som du dricker tillsammans med olika typer av snittar och bakverk. Uttrycket myntades av Anna Maria, frun till hertigen av Bedford redan 1841. I London kommer du inte sakna valmöjligheter för att prova en afternoon tea. Du hittar allt från lyx till lite mer rimliga priser. 

Jag själv har testa alla möjliga ställen och min absolut favorit är utan tvekan The Royal Horseguards Hotel som du hittar vid Themsen. Här kan du dricka i klassisk brittisk stil, med ett riktigt brett urval av teer och utsökta snittar och bakverk. Det här är ett av de lyxigare alternativen och priserna startar från £39 per person men är väl värt varenda pund!

Om du är mer en kaffedrickare så kika in här för att läsa om ekologiskt kaffe! 

London är en tedrickares himmelrike. Du kan hitta allts från budgetalternativ till lyx på afternoon tea och här finns även en mängd butiker där du kan köpa te till dig själv eller en annan tedrickare.

Ett lite mer budget vänligt alternativ för att dricka te (£19,50) finns på The Wallace Restaurant som är beläget i det vackra Wallace Collection galleriet. Här avnjuter du teet i ett vackert atrium. Men det är inte bara den som älskar att dricka te som kan still sin törst här utan även den konstintresserade kan få sin dos av vackra tavlor och andra konstobjekt. 

Var hittar man det bästa teet att ta med sig hem? 

Det går såklart att hitta te på vanlig matbutiker men jag som verkligen inte kan tänka mig något bättre att ge bort till mig själv eller till en annan tedrickare har några butiker jag alltid besöker när jag är i London.

Först och främst lämnar jag aldrig staden utan ett besök på Fortnum&Masons tebutik! Det här är verkligen ett drömställe för alla som älskar te. Jag vet inte exakt hur många tesorter de har. Men jag kan spendera timmar på att dricka te där och kommer alltid ut med 10 nya sorter. Förutom te erbjuder de även tillbehör såsom kakor, choklad, marsipan, marmelad och såklart lemon curd! Ett besök här är ett måste! 

Mitt nästa tips är Whittard of Chelsea som har flera butiker runt om i staden. Här hittar du ett stort urval av både te och kaffe. För tedrickaren finns allt från iste till spännande säsongsteer. Här bjuder de också alltid på en kopp te när du går in i butiken. Det går även att köpa fint porslin och andra tillbehör till både te och kaffe. Jag kunde inte motstå att köpa en vacker tekanna vid mitt senaste besök. Nästa gång tänker jag införskaffa matchande tekoppar! 

Det här är såklart bara ett axplock av ställen och i en så stor stad som London kommer man aldrig att tröttna på att hitta nya ställen. Om ni har några rekommendationer tar jag gärna emot dem! Prova att dricka te in den stora staden du också!