Härlig kultur i Andalusien som du inte får missa! Men även underbar mat och sol! Spanien är ett av mina favoritländer att besöka. Det finns så många underbara ställen att se men om jag får välja bara en region så blir det Andalusien! Det är verkligen värt att uppleva denna vackra del av Spanien och här nedanför berättar jag lite mer om regionen och ställen värda att besöka! Hoppas du blir inspirerad till att utforska Andalusien du också! 

Härlig kultur i Andalusien

Regionen är den mest befolkade och nästa största i Spanien. Andalusien sträcker sig från Almeria i öst och ända till Portugal i väst. Människorna här anses vara lika varma som solen som lyser nästan konstant, och jag kan intyga att det verkligen är sant! Det spelar ingen roll om du kommer hit som spanjor eller från ett annat land, här blir du mottagen med öppna armar! Den härliga kulturen i Andalusien får man inte gå miste om.

Platserna du inte får missa

Först och främst måste jag bara nämna att det verkligen är svårt att välja ut bara några ställen att rekommendera när jag har älskat varje plats jag har besökt! Jag har ändå lyckats få ner det till två städer som båda råkar ligga i Malagaregionen! Här kommer det inte vara brist på härlig kultur i Andalusien, men det gäller för hela regionen.    

Malaga med en härlig dos av kultur

För mig är Malaga en magisk stad med det perfekta läget i Andalusien. Precis vid medelhavet, full av små gränder och en otroligt sprudlade hamn med många restauranger. Gillar man konst och vill vara lite mer kulturell så är Malaga också det perfekta valet för en weekend eller sommarsemester. Staden är fullproppad med museum av olika slag. Den kända konstnären Pablo Picasso föddes här så ett besök på Museo Picasso är ett måste för att uppleva härlig kultur i Andalusien! 

Om du som jag gillar att lära känna den lokala kulturen och befolkningen så kommer du älska Malaga. Los Malagueños, som man kallar dem är mycket öppna och trevliga och du kommer garanterat skaffa många nya vänner, ännu ett bra sätt att uppleva härlig kultur i Andalusien! 

Härlig kultur i Andalusien du kan besöka städerna Marbella och Malaga. Kilometervis med vackra stränder och museum

Marbella 

När man hör Marbella nämnas så går tankarna lätt till lyx! Och absolut, Marbella den perfekta staden om man vill uppleva riktig lyx med allt från yachter till restauranger med Michelinstjärnor.  Men det är inte bara det som utmärker Marbella. Här hittar du kilometervis med vackra stränder och strandrestauranger där du kan njuta havets alla delikatesser. 

Ett måste är ett besök i den gamla staden och dess apelsintorg där du, när det är säsong, kan känna doften av apelsinblommorna. För att riktigt uppleva härlig kultur i Andalusien bör du heller inte missa ett besök i hamnen där det kryllar av barer och restauranger. Här umgås lokalbefolkningen med de som besöker staden och det är en härlig stämning! 

Jag hoppas detta inspirerar er till att hoppa på ett flyg ner till Malaga och utforska vackra soldränkta Andalusien! Det ligger endast 4 timmar bort! Letar du iställer lite inspiration till frukost så kolla in mina tips här

Har du redan besökt Spanien? Tycker du också att det är härlig kultur i Andalusien? Är ni lika förälskade i kulturen och människorna som jag är?