Montpellier är en av Frankrikes mysigaste städer enligt mig. Mysiga kafeer och restauranger och ett soligt klimat med närhet till Medelhavet. Det är svårt att inte älska den här mysiga staden som är full av charm och karaktär!

Fransmännen har ju ett lite dåligt rykte om sig att inte vara alltför vänliga och lite snobbiga men enligt mig så stämmer det inte alls på de som bor i Montpellier. Jag tror att det har att göra med solen och det varmare klimatet.

Se människor strosa förbi på 

Jag bodde i Montpellier i ungefär tre månader och det var verkligen en underbar tid, jag har så många härliga minnen därifrån. 

En av mina favoritsysslor på lördagsmorgnarna vad att gå till Place de la Comédie, Montpelliers största torg, och beställa en god kaffe och en croissant. Jag älskade att se människorna passera förbi och hade ofta med mig ett block att skriva i eller skissa i. Det spelar egentligen ingen roll vilken av de olika kaféerna eller restaurangerna du väljer att prova här alla är lika bra! 

Vill du resa till ett ännu mer solsäkert ställe än Montpellier så missa inte Andalusien!

Medelhavet bara ett stenkast bort från Montpellier 

En av mina favoritsaker med den här härliga staden är såklart klimatet och att det är så himla lätt att ta sig till stranden. Den ligger bara ca 11 km bort. Du tar bara en buss från centrala Montpellier och en kort stund senare kan du borra ner tårna i den mjuka sanden och bada i Medelhavet. Hur härligt är inte det! Jag gillar mixen av stad och hav – du får liksom allt på så sätt. 

Montpellier i södra Frankrike har ett underbart klimat och trevliga fransmän. Fullt av konst och kultur och mysiga torg där du se folk strosa förbi och dricka gott kaffe och äta en god croissant.

Fullt av kultur och konst

De senaste åren har Montpellier verkligen blommat ut lite extra som en riktig kultur och konst stad. Bara att promenera runt i staden är som att titta på ett enda stort konstverk eftersom arkitekturen är så vacker. Men utöver det så finns det ett stort urval av museer att spendera lite av din tid på. Förra året i Juni öppnade staden ett nytt modernt museum i ett tidigare hotell. Missa inte det om du älskar konst! 

Operan är också värt ett besök om du är intresserad av kultur! Inte nog med att byggnaden är storslagen så är det ju också väldigt vackert att få se en opera. Glöm bara inte att klä upp dig ordentligt innan besöket! Det är superenkelt att hitta hit, det ligger vid det stora torget. 

Lär dig franska i Montpellier

Jag flyttade till Montpellier först och främst för att lära mig franska och jag tror inte att jag hade kunnat välja ett bättre ställe. Här finns ett riktigt stort utbud av bra språkskolor där du verkligen får chansen att snabbt komma in i både språket och kulturen. Det hjälper såklart också till att invånarna är väldigt trevliga – du kommer få massor av chanser att öva på det du lär dig i klassrummet ute i staden. 

Vad du än har för mål med dina studier så kommer du utvecklas väldigt snabbt här, jag gjorde det. På bara några få månader kunde jag hålla en konversation utan problem. Det kallar jag verkligen framsteg.

Om du funderar på var ditt nästa resmål är så ta en titt på Montpellier, du får allt i ett där och vem kan motstå fransk charm och solsken?