Som ni alla vet så gillar jag ekologiska produkter. Och det gäller för både det jag äter, mina kläder men även min hudvård. Sverige är ju väldigt framåt när det gäller det ekologiska tänket. Det gör att det finns gott om bra produkter, men även många internationella märken satsar på ekologisk hudvård. Jag gör här nedan en liten sammanfattning av några av mina favoritmärken och hoppas jag kan inspirera dig att testa ekologisk hudvård

Produkter med hjärta

De ekologiska produkterna har verkligen blommat ut de senaste åren och det finns att hitta inom alla kategorier – hudvård, smink, hårvård och solskydd vilket jag absolut älskar. Jag som gillar att bry mig om miljön och att använda produkter som har naturligt innehåll är verkligen bortskämd med valmöjligheter. Det är bara att välja och vraka mellan allt som finns. 

Favoritmärken inom ekologisk hudvård

Jag har verkligen testat så mycket olika märken och produkter med ekologiskt innehåll under de senaste åren. Som ett resultat av det har jag hittat några favoriter som jag absolut tycker att du också ska prova! 

Högst upp på listan hittar vi Estelle & Thild – ekologisk hudvård från Sverige med massor av underbara produkter! Har ni inte provat deras underbara produkter från dem ännu så rekommenderar jag varmt att ni gör det. Jag har inte blivit besviken på en enda produkt! Min absoluta favorit är utan tvekan deras BioCleanse Radiance Micro Polish – en ansiktsskrubb med mikrokristaller som ger huden otrolig lyster

Genom ekologisk hudvård får du mata din hud med naturliga produkter samtidigt som du gör miljön en tjänst. Det finns många märken att välja mellan då Sverige är framåt när det gäller det ekologiska tänket.

På andra plats kommer utan tvekan Neal’s Yard, ett brittiskt märke som startades 1981 i ett hörn av Covent Garden. Produkterna tillverkas med så högt procent som möjligt av ekologiska ingredienser och utbudet hos Neal’s Yard är fantastiskt! En produkt att testa är deras One Pot Wonder Wild Rose Beauty Balm, den kan användas som en närande ansiktsmask över natten, exfolierande tvätt eller för att ge läppar och kinder extra glow. Verkligen fantastiskt med hudvård som har flera användningsområden! 

Samtidigt vill jag tipsa om Urtekram som är ett danskt märke som säljer både ekologisk hudvård men även ekologisk mat. Deras underbara handkräm Coconut Hand Cream är något jag inte kan vara utan och den följer alltid med mig i min väska var jag är går. Den doftar ljuvligt av kokos och händerna blir otroligt mjuka av den.  

C/o Gerd

Emellertid får jag inte glömma att nämna c / o Gerd, också är ett svensk märke med rötter i Lapland. Letar du efter hudvård med inspiration från de den svenska naturen så har du kommit helt rätt! Lingon, blåbär och hjortron är återkommande i deras produkter. Om du har torr hy och får chansen så testa serumet Cloudberry Serum så gör det! Du kommer inte att ångra dig, det ger verkligen huden en extra boost.   

Hur tänker du gällande hudvård? Använder du helst produkter med ekologiskt ursprung eller är det inte så viktigt för dig? Jag hoppas i vilket fall som helst att du har blivit inspirerade till att testa mer ekologisk hudvård. Om du fortfarande letar efter inspiration om hur att leva mer ekologiskt så läsa min artikel om ekologiskt kaffe!