Sätt fokus på läpparna för att ge dig själv en extra boost! Det är det som drar till sig uppmärksamhet och det finns oändliga möjligheter! Ett mycket roligt sätt att liva upp en grå dag! Här nedan rekommenderar jag lite olika typer av läppstift, jag hoppas du blir inspirerad och kanske även hittar en ny favorit! 

Olika typer av finish

Färger och finish finns i alla möjliga olika varianter vilke är precis vad som gör läppstift till en så rolig del av sminkningen! Det behöver för den delen inte vara ett läppstift utan smink till läpparna kommer i många olika former. Bland annat som gloss, balsam och pennor. Det finns något som passar till alla. Fokus på läpparna är alltid värt att tänka på!

Jag själv är ett stort fan av ett lite mer glänsande resultat än ett matt resultat. På mig tycker jag att det matta ser mer torrt ut. Men det är såklart en smaksak. Däremot så föredrar jag ett läppstift med lite mer glans än ett läppglans som i vissa fall blir kladdiga. 

Sätt fokus på läpparna fär att ge dig själv en extra boost. Färger och finsih finns i massor av olika varianter. Ett mycket roligt sätt att liva upp en går dag!

Sätt fokus på läpparna med dessa produkter

När det kommer till färger så älskar jag att variera, allt från klarrött till diskret rosa. Men vardagsfavoriten är Chanel Rouge Coco Shine i nyansen Boy. Helt klart den perfekta tonen som passar till allt och när man kanske inte vill dra alla blickar till sig. 

Känner du dig lite modigare och vill ge din dag en ordentligt färgklick så rekommenderar jag Clarins läppstift Joli Rouge Velvet i nyansen 742. Det ger ett hållbart resultat och är lite mattare i färgen men innehåller ordentligt med pigment. 

Är du ute efter en mer närande formula för fokus på läpparna så tycker jag du ska prova en annan produkt från Clarins. Instant Light Lip comfort – en olja med färg som återfuktar ordentligt men samtidigt ger glans och färg. Den absolut perfekta formulan om dina läppar är lite på den torra sidan.

När det kommer till läppglans så är min favorit Juicy Tube från Lancôme. Jag har flera olika nyanser och har alltid ett nerstoppat i väskan! Det ger den perfekta glansen och passar både till vardag och fest!    

Ta hand om läpparna 

För att dina läppar ska må bra och för att färgen ska sitta bättre så är det superviktigt att du tar hand om dina läppar. Precis som du tar hand om din kropp och smörjer in den så bör du smörja in dem också. Jag kan också rekommendera att skrubba läpparna med en läppskrubb ett par gånger i veckan för att ta bort döda hudceller och återfukta. Glöm inte heller bort att dricka mycket vatten, det hjälper mot torra läppar! 

Ja som du säker märker så är det här ett ämne som jag verkligen gillar att prata om och jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst men hejdar mig här. Sätt fokus på läpparna och gör stor skillnad för humöret och känslan! Jag hoppas ni har fått lite inspiration här. Vill ni läsa lite annan fakta så kan ni gärna kika in på min artikel om ekologiskt kaffe.    

Har ni ett favoritläppstift ni inte kan vara utan och alltid återkommer till?