Idun Minerals är ett svenskt märke som jag har testat under en tid och jag har haft chansen att prova flera av deras produkter. Jag älskar ju som bekant att få dela med mig av min åsikt och hoppas att du vill läsa vidare för en bättre inblick i det här märket och vad som gör det så speciellt!

Idun minerals vad är det som utmärker dem

Idun Minerals är som sagt ett svenskt skönhetsmärke som använder sig av högrenade mineraler i sina produkter. Du kan endast hitta dem hos Apotek och det betyder att allt de producerar har passerat strikta kontroller. Apoteken har hög kvalitetsstandard som de lever upp till. 

Själv använder sig Idun Minerals också av en egen “svart lista” med produkter som inte får förekomma i deras produkter. Detta för att de vill garantera att allt de skapar är skonsamt och ska kunna användas av alla – även de med känslig hy och hudproblem. 

Astma- och allergiförbundet har rekommenderat Idun Minerals puderfoundation. Det är första gången som de rekommenderar en sminkprodukt. Deras torrschampo har blivit svanenmärkt och är det första i Sverige att ha fått den märkningen! Med andra ord ännu ett bevis på att deras produkter håller hög standard.  

Idun Minerals ett svensk märke med hjärta. Jag har provat många av deras produkter och har inte blivit besviken. Hudvård, smink och hårvård rekommenderat av Astma- och allergiförbundet och svanenmärkt.

Typer av produkter som Idun Minerals erbjuder

Hos Idun Minerals hittar du hudvård, smink och hårvård. Utbudet är riktigt bra och vill du så kan du köpa allt du behöver för din vardagsrutin och sminkning från dem. 

De har även ett rikt utbud av veganska produkter och du kan vara helt säker på att ingen av dem har testats på djur, det kommer inte på frågan! 

Återvinningsguide 

Idun Minerals hemsida har de en återvinningsguide för produkterna som de säljer och detta tycker jag verkligen är helt briljant! Här får du information om varje del av förpackningen och hur du bör göra för att korrekt återvinna dem. Det är ju lätt att man bara kastar ner använda förpackningar i den vanliga soppåsen utan att tänka mer på det men hjälp miljön lite extra genom att följa deras guide!  

Idun Minerals och mina favoritprodukter

Jag testat ganska många av deras produkter och det är inte en enda av dem som inte hållit vad de lovat! Besviken har jag heller inte blivit på någon av dem. Jag älskar verkligen allt de erbjuder men jag har några favoriter jag tänkte dela med mig av. 

På första plats kommer Idun Minerals Schampo Balance and Care. Det här är det bästa schampot jag har testat på år! Schampot är djuprengörande och ger håret en långvarig känsla av fräschhet som är väldigt viktigt för mig. Det har en mild doft av sommar och havsbris och är hypoallergeniskt, hur bra är inte det?

På andra plats har vi serumet Oil Serum Hydration Booster som ger lyster och återfuktar ordentligt. Jag har provat många olika serum men det här är utan tvekan en av mina favoriter. Det är lätt att arbeta in i huden, vegansk och innehåller antioxidanten vitamin E. Den innehåller lugnande oljor som shea, raps, oliv och havre och passar riktigt bra att använda efter en dag i solen! Du kan läsa om en solsäker region i Spanien här.

Idun Minerals har blivit ett av mina favoritmärken och jag kan verkligen inte rekommendera det tillräckligt mycket! Produkterna är gjorda med få ingredienser som gör att de är skonsamma. Testa du också!