Det är ju vida känt att asiatiska kvinnor är experter på att ta hand om sin hud och deras hudvårdsrutin är det många andra kvinnor världen över fått upp ögonen för. Koreansk hudvård fått massor av uppmärksamhet under de senaste åren. Jag förstår helt klart varför. Själv har jag nu testat att följa deras rutiner och berättar här nedan vad det är och varför jag tycker att det är så bra! 

Koreansk hudvård för en perfekt hy 

Koreansk hudvård har en perfekt hy utan fel som mål och något som alla kvinnor i Korea strävar efter. Rutinen innehåller 10 olika steg som du ska göra både morgon och kväll. Så det gäller att vara beredd på att spendera lite mer tid på huden än man är van vid för att göra den felfri. 

Detta är ingen metod som man använder sig av från en dag till den nästa och sedan slutar med utan det är kontinuerligt och målet är även att förebygga åldrandet av huden.

Många tycker att det är väldigt överväldigande med 10 steg och drar sig därför för att ge det ett försök. Jag lovar att det inte alls är så komplicerat som det låter. Du behöver bara förstå vad det handlar om och varför man behöver alla dessa steg och sedan kommer du säkert älska det lika mycket som jag gör. 

Koreansk hudvård för en perfekt hy. 10 steg för en perfekt hy, det är inte så komplicerat som det låter. Du behöver bara förstå vad det handlar och sedan kommer du säkert älska det.

Koreansk hudvård: de 10 stegen

Steg 1: Oljebaserad rengöring

Koreansk hudvård är baserad på tvåstegsrengöring. Den första är med en oljebaserad produkt som tar bort oljebaserad smink, smuts och överskott av talg. Detta steg görs med fördel på kvällen. 

Steg 2: Vattenbaserad rengöring

En vattenbaserad rengöring ser till att du faktiskt rengör porerna och huden och inte bara tar bort sminket. Steget görs på både morgon och kväll.   

Steg 3: Exfoliering i Koreansk hudvård

Koreansk hudvård är skonsam för hyn och man använder sig inte av skrubbar då det tar för hårt på huden. Istället används skonsammare exfoliering som tex peeling-gel som tar bort de döda hudcellerna. Det här steget görs oftast 1-2 gånger per vecka.  

Steg 4: Toner

Toner används för att balansera pH-värdet i huden för att göra de nästa stegen extra effektiva. Gör det här både morgon och kväll!  

Steg 5: Essence

Det här är en ganska ny produkt på den europeiska marknaden och du använder essence innan ditt serum för att boosta huden med extra fukt. Essence är lite tjockare än en toner men inte lika tjockt som ett serum, använd det både morgon och kväll!   

Steg 6: Serum

Den magiska och mycket viktiga produkten som du kan anpassa efter dina behov! Applicera både morgon och kväll. 

Steg 7: Sheet mask

Det stämmer att du ska använda det efter essence och serum! Men det räcker med 1 till 2 gånger per vecka. Låt masken sitta på 20-30 min och badda in resterna när du tar bort den! Babyhud!

Steg 8: Ögonkräm inom koreansk hudvård

Använd alltid en ögonkräm för att skydda den känsliga huden runt ögonen! 

Steg 9: Ansiktskräm

Nu kommer steget som vi alla redan använder dagligen! Ansiktskrämen låser in alla de andra produkterna och stegen som du har använt och håller allt på plats under dagen. Självklart bör du ju göra det här både morgon och kväll! 

Steg 10: UV-skydd

På morgonen är det superviktigt att skydda huden mot solens UV-strålar då de orsakar 80% av alla rynkor och det vill vi ju alla undvika.

Den här artikeln hjälpte mig särskilt mycket när jag var helt ny inom koreansk hudvård.

Jag är helt frälst! I början tyckte jag såklart att det lät mycket med 10 olika steg men när man väl är igång och har alla produkter så blir det bara en del av vardagen. Jag märker redan hur mycket bättre min hud har blivit. Du borde också testa, du kommer inte att ångra dig! 
Kika in här för lite inspiration om ett svenskt märke med massor av bra produkter för huden!