Parfym är verkligen något personligt! Dofter förknippar man ju med både personer och platser och det kan ta en tillbaka till glada minnen. Just därför tycker jag det är superviktigt att välja ut en parfym som passar just dig. Och inte bara en parfym – utan en parfym till varje tillfälle. Jag själv har flera stycken som jag alltid återkommer till och jag berättar om dem här. Kanske hittar du en ny parfym att prova. 

En parfym till varje tillfälle

Jag gillar verkligen att variera mina parfymer och bestämma vilken jag ska använda beroende på humör och tid på dagen. Jag använder oftast inte samma parfym på kvällen när jag ska ut med kompisar som på morgonen när jag ska till jobbet.

Det är så roligt att leta nya dofter och ibland tar det långt tid att hitta den perfekt parfymen men när du väl hittar en du tycker luktar gott så kom ihåg att det är så viktigt att du provar den på dig själv! Men det räcker inte med det, du bör även låta det gå några timmar så att du kan känna hur doften utvecklas på din hud! Läs här för mer info om hur du hittar en parfym till varje tillfälle

Mina favoriter

På dagen älskar jag att använda lite lättare parfymer med en fruktig doft som inte är för överväldigande! Min absoluta favorit på dagen är D&G – L’Imperatrice som jag har använt i åratal nu. Det är för mig den ultimata doften av exotiska frukter och noter av rosépeppar. Helt underbar är den! Du bara måste lukta på den om du inte redan gjort det. Parfym till varje tillfälle är inte svårt att hitta!

För kvällen

Till kvällen får det gärna vara en lite tyngre doft som utmärker sig lite extra tycker jag! En doft som hänger kvar lite i luften. Min go-to parfym för en utekväll är utan tvekan Yves Saint Laurent – Black Opium! En varm och förförisk doft som är väldigt tilldragande, jag får alltid massor av komplimanger när jag bär den. Toppnoter med kaffe och vanilj som sedan går över till en blommig doft. Den passar mig helt perfekt! 

Min absoluta favorit bland parfymer är Chloé Edp. En fräsch doft som håller länge. Den är absolut inte för stark så den kan med fördel användas under dagen men jag älskar den även på kvällen. Chloé får mig att känna mig redo för vad som helst så med andra ord den ultimata parfymen! Noter av musk, vanilj, apelsinblomma gör den romantisk. Prova den du också! 

Jimmy Choo for Women är ännu en doft som gör sig bra i vilken miljö och vilken tid på dagen som helst! Varma noter av frukter som inte blir för söt utan tillför exakt rätt många doft enligt mig. Jag älskar att använda denna när jag ska på en första dejt! Här hittar du rätt smink att kombinera parfymen med för den första dejten!

Det här är bara ett axplock av mina parfymer, jag är något av en fantast skulle man nog kunna säga och kan spendera flera timmar med att leta efter en ny doft. Det är nästan lite som terapi för mig. Jag hoppas du har fått upp ögonen för en ny parfym här och bli inspirerad till att gå på parfymjakt! Kanske hittar du också en parfym till varje tillfälle!